Το ιστολόγιο είναι ανεπίσημο και δεν έχει σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα. Τα κείμενα και οι θέσεις που πιθανόν να προβάλλονται δεν εκφράζουν το Πυροσβεστικό Σώμα.

17 Σεπ 2009

Εικονικό βιομηχανικό συμβάν.

Την 17η Σεπτεμβρίου 2009, κατά την πρωινή εκπαίδευση των ανδρών της 4ης Ε.Μ.Α.Κ., πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση, με αντικείμενο πυρκαϊά σε βιομηχανικό κτήριο.
Αρχικώς, έγινε ενημέρωση για το σενάριο και συζήτηση σε θέματα βιομηχανικών πυρκαϊών.
Το ξεχωριστό στοιχείο της εκπαίδευσης ήταν οι δύο στρώσης αυτοκόλλητης ταινίας στο γυαλί των προσωπίδων που μείωνε την ορατότητα κατ΄ ελάχιστο 90%. Μόλις και μετά βίας ξεχώριζε ο Πυροσβέστης την φιγούρα των συναδέλφων του σε απόσταση ενός με δύο μέτρα. Το σενάριο ξεκινούσε με αναζήτηση των εστιών πυρκαϊάς εντός του κτηρίου. Δύο ξεχωριστά ζευγάρια Πυροσβεστών ανέπτυξαν εγκαταστάσεις προς το εσωτερικό.
Κάποια στιγμή, εντοπίστηκε εγκλωβισμένος υπάλληλος του εργοστασίου και χρειάστηκε η χρήση διασωστικών μαξιλαριών για να ανασηκωθούν τα υλικά που τον καταπλάκωσαν.
Τέλος, ένας Πυροσβέστης από κάθε ζευγάρι, αντιμετωπίζει πρόβλημα και χρειάζεται μεταφορά από τον συνάδελφό του (ο ένας υποβαστάζεται και ο άλλος μεταφέρεται με λαβή Πυροσβέστη).

1 σχόλιο: